پارس پال، استارتاپ حوزه خدمات پرداخت آنلاین یا اینترنتی که بعدها با عنوان خدمات نوین مالی یا همان فین تک شناخته شد در سال ١٣٩٠ که هنوز اینترنت ضریب نفوذ بالایی نداشت و پرداخت آنلاین و یا خرید اینترنتی یک کار فانتزی یا دور از دسترس همگان بود راه اندازی گردید.
شاید داشتن یک ایده مشابه پی پال برای ایران بلند پروازی به حساب می آمد، در آن زمان نام درگاه پرداخت واسط یک عنوان جدید بود که شاید توسط کاربران ایجاد شده و هیچ الگو و قانونی برای آن تعریف نشده بود، تنها همکار ما زرین پال نیز به تازگی کار خود را آغاز نموده بود، راهی پر از چالش و مشکل، فعالیتی که نیازمند چارچوب فعالیت بود، برخی آن را پذیرفته و اکثریت آن را به رسمیت نمی شناختند.
شرکت های پرداخت یا همان PSP ها نیز اغلب تمایلی به همکاری با درگاه های واسط و ارائه خدمات نداشتند، بعد از تلاش های بسیار اولین درگاه پارس پال در سال ٩٠ با همکاری شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد فعال شد و اولین گام در شروع فعالیت پارس پال برداشته شد...
در آغاز راه تلاش های ما جهت دریافت مجوز فعالیت و انجام فعالیتی پیرو قوانین و ضوابط از مرجع ارشد حوزه پرداخت یعنی بانک مرکزی تا دریافت تاییدیه اولیه و در لیست قرار گرفتن نام شرکت در سایت بانک مرکزی به عنوان شرکت های مجاز به انجام فعالیت در حوزه پرداخت پیش تر نرفت و بانک مرکزی با توجه به آنکه در آن زمان پیرو مصوبه مورخ ١٣٨٩/۱۲/۲۵ شورای پول و اعتبار در آستانه راه اندازی شبکه الکترونیکی پرداخت کارت یا همان شاپرک بود طی اطلاعیه ای اعلام نموده تا اطلاع ثانوی امکان ادامه روند ارائه مجوز فعالیت وجود ندارد.
شاپرک به عنوان یک نهاد متخصص، ایجاد وحدت فرماندهی و مدیریت و نظارت هوشمند بر صنعت پرداخت الکترونیکی کشور، حفظ یکپارچگی ، افزایش اعتماد، توسعه این صنعت و تسهیل ایفای نقش حاکمیتی و نظارتی بانک مرکزی ایجاد گردید، اما متاسفانه این سامانه در سالهای ابتدایی فعالیت خود مسئولیت ارائه مجوز و ساماندهی شرکت های پرداخت واسط را نپذیرفت.
ولی با توجه به آشنا شدن کاربران با شرکت های واسطه پرداخت و به رسمیت شناختن آنها، نماد اعتماد الکترونیکی برای ساماندهی شرکت های پرداخت واسط وارد میدان شد، در اوایل سال ۹۳ نامی تحت عنوان تجمیع کننده پرداخت کسب و کار های خرد به شرکت های پرداخت لقب داده شد، عنوانی کار آمد و در برگیرنده فعالیت شرکت های واسط به عنوان ارائه دهنده خدمات به اشخاص حقیقی و کسب و کار های کوچک که شرایط اخذ نماد اعتماد الکترونیکی را جهت استفاده از خدمات پرداخت شرکت های psp ندارند، فرآیند هایی نیز برای آن تعریف که با تعهدنامه خاص و دریافت اطلاعات پذیرندگان و... ادامه یافت، اما متاسفانه در میانه راه این روند معلق ماند...
با وجود تمام فراز و نشیب های موجود که تماما به دلیل نوپا بودن این حوزه از پرداخت و عدم وجود قوانین و دستورالعمل های مشخص در ایران بود، پارس پال توانست با پیاده سازی و ارائه مدل کسب و کار متفاوت و منحصر، خدمات متمایزی را به کاربران خود ارائه دهد و محبوبیت شایانی را نیز در بین کاربران کسب نماید.
در روزهای پایانی سال ۱۳۹۴ در حالی که فرایند دریافت مجوز از هریک از مراجع و ارگان ها به دلیل نبود یک راهکار مناسب و ضوابط همه جانبه در میانه راه معلق ماند و در یک اقدام غیر منتظره به دلیل برخی از مشکلات حقوقی فعالیت تعدادی از شرکت های ارائه دهنده خدمات از سوی دادستانی متوقف گردید.
سر انجام، شبکه پرداخت کارت "شاپرک" به عنوان یک واحد سازمانی و نظارتی ارشد در این حوزه در اسفند ماه سال ۱۳۹۶ دستورالعمل ها، مستندات و الزامات جامع ساماندهی شرکت های واسط پرداخت را با عنوان "پرداخت یار" منتشر و همین امر موجب ایجاد دریچه ای نو در این حوزه از فعالیت گردید و باعث ایجاد یک فضای امن و قانونمند شد، پارس پال نیز مصمم تر از گذشته با همکاری تیم جوان و مجرب خود اقدم به پیاده سازی اولین پنل جامع پرداخت یاری نمود.
رسالت این مجموعه از سال ۱۳۹۸ ارائه خدمات جامع و متمایز درگاه پرداخت آنلاین به تمامی کسب و کارهای بزرگ و کوچک است به نحوی که با ارائه یک پنل پرداخت بی نظیر پاسخگوی تمامی نیازهای کاربران در هر سطح از فعالیت باشد و کسب و کارهایی که خواستار استفاده از پرداخت آنلاین هستند بدون هیچ درنگی پنل پارس پال را برای وب سایت خود انتخاب نمایند.
همچنین در چشم انداز این مجموعه توسعه پنل فعلی و تبدیل آن به یک پنل متمرکز و جامع از طراحی و پیاده سازی تا فعالسازی و اتصال به درگاه پرداخت و هر آنچه که نیاز یک فروشگاه اینترنتی است در دستور کار قرار دارد، که امید است با یاری خداوند متعال و همراهی شما کاربران وفادار و همیشگی محقق گردد.